יום ראשון, 4 באוגוסט 2013

העוגה של גל (או: איך הגעתי למתכון מצויין וקליל לעוגת גבינה פירורים)

גימל (גל, בן זוגי), מהיום הראשון שלנו יחד רמז רמזים לכיוונה של עוגת גבינה פירורים, הוא היה מוכן לעשות הרבה בשביל פרוסת עוגה שכמותה.
והוא לא ידע, שהעונש הכי גדול שאפשר לתת לי הוא להחזיר אותי אחורה בזמן (משהו כמו שבע-שמונה שנים) לרגע עם העוגה הלא ברורה הזו, עם המתכונים הלא ברורים ועם אלף הווריאציות שלה.

בסביבות 2005 היה לי בן זוג, שבא בדרישה דומה (כבר דה ז'ה ווה לא משהו בכלל), נכנסתי רבת ביטחון אל המטבח להכנת מתכון מהזן הישן (של הכנת בצק לשני החלקים גירודו על מנת להכין את הפירורים העליונים - בקיצור מתכון סיוט לכל מי שלא בקיא במליון אחוז בעבודות מטבח ובטח ובטח למישהי שאלו הם הצעדים הראשונים שלה.
גם הייתי מאוד 'חכמה' חיפשתי מתכון ללא ג'לטין וללא אינסטנט פודינג - ממש כל הכבוד, גדולי השפים לא הצליחו במשימה אבל עדי קאופמן הגדולה עשתה זאת ועוד בפעם הראשונה - אז זהו שלא!!!

לקח לי הרבה מאוד זמן ללמוד מטובים ממני, הכיר לפני ולפנים את המהות של המתכונים בהם אני משתמשת ולראות מראש מה לא יעבוד ואם בכלל...

גל כל כך התעקש (יותר משנתיים של התעקשות) שכבר לא יכלתי להגיד לא, ויצאתי למשימה.
המשימה: למצוא מתכון קל יחסית, עשיר וכזה שלא משאיר אותי רק בחלומות אלא מביא את ה'שפן'

חיפשתי ומצאתי:

לעוגה בקוטר 26-28 עגולה (אפשר מרובעת סטדנרטית)

עוגה גבינה פירורים בקלי קלות 

ל'בצק'
300 גרם פטי בר בטעם חמאה (אני אוהבת עלית)/ עוגיות חמאה
5 כפות סוכר רגיל
100 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל/ ליקר שקדים (אמרטו)

לגבינה 
2  שמנת מתוקה (לפחות 38 אחוז שומן- אין מה לעשות, טעים זה גם משמין לפעמים)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (אני מעדיפה 'צרפתי' של מיימונס)
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
3/4 כוס אבקת סוכר
חצי כוס חלב
2 קליפות של לימון מגורר
1/2 שקית ג'לטין (7 גרם)
1/3 כוס מי ברז

להכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את פירורי הפטי בר ומהדקים 2/3 מהכמות לתחתית של תבנית משומנת. מכניסים לפריזר, את שאר הפירורים מכניסים למקרר עד לקישוט העוגה.

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. מכניסים בינתיים למקרר.
מערבלים במיקסר חלב, סוכר, גבינות במהירות נמוכה כמה דקות ומוסיפים את הפודינג עד שתתקבל תערובת חלקה, תוך הוספת גרידת הלימון.

ממיסים את הג'לטין במים (כרבע שעה עד שכל הנוזלים נעלמים).

מוסיפים את הג'לטין לתערובת הגבינה ומערבבים באמצעות מרית בזהירות רבה, יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומקפלים בזהירות.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים, מפזרים את הפירורים הנותרים ומצננים לפחות 4 שעות.

זו העוגה שנייה לפני שנפרסה:





חברים - זהו המתכון הפשוט והקל ביותר להכנה של העוגה הזו, המתכון ואני קצרנו מחמאות מקיר אל קיר.

גימל מחכה כבר לפעם הבאה.
ואני בזכותו למדתי לא להרים ידיים - גם אחרי מתכון אסון אפשר למצוא את זה שיצליח.

עד הפעם הבאה,
תהנו חברים שלי :)
שלכם, עדי.



4 תגובות:

  1. עדי זה נראה מדההההים!!!! ונראה לי שאיכשהו יש לי מספיק אומץ לנסות בעצמי..!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה אהובתי! איזה כייף שאני עושה לך חשק... עכשיו זה דו סטרי סוף סוף כי שנים שאת עושה לי חשק לדברים יפים :)

      מחק