יום שלישי, 20 באוגוסט 2013

תוספות שתופסות לארוחת החג (או: הצעה לתוספות שוות לארוחת החג - חלק 1)

גימל ואני חזרנו ביום שבת האחרון מסבב האהובים הקבוע שלנו (הורים, חברים..), בדרך התחלנו לברבר על ערב החג והחלטנו ברגע אחד - שאנחנו רוצים להזמין את המשפחות שלנו לארוחת ערב ראש השנה במעוננו הצנוע, ככה ברגע אחד, הבטנו זה בזה ופשוט החלטנו.

הגענו הביתה והתקשרנו להורים (שבאופן מפתיע ביותר פשוט אמרו כן ואישרו את הגעתם, דבר שחשבנו שיהפוך מורכב יותר, כמו שיחות פולניות לתוך הלילה במטרה מובהקת להוריד אותנו מכל העניין ה'גדול' הזה).

רגעים של אושר הציפו אותי - חשבתי על כל מה שבא לי להכין לכולם (יותר מידי פריטים, באופן לא מידתי בכלל), ועל איך בא לי להפתיע אותם ולהכין להם דברים טעימים ושונים ממה שהם מכירים ורגילים להם ביום יום, אגלה לכם סוד - כמעט ולא ישנתי כל הלילה מהתרגשות ומגודל המעמד - בכל זאת מתחילים שנה וחייבים שזה יהיה ברגל ימין - בלי פישולים.
בכל זאת - נתנו לעצמנו משימה לא קטנטונת ואנחנו רוצים שכולם יחזרו הביתה שבעים ועם טעם טוב עד לפעם הבאה.

כרגע, אני נמצאת בשלב של בניית תפריט הארוחה, אבל יש כמה דברים שאני יודעת שיהיו שם - על השולחן וכתוספת מענגת - תוספות מנצחות שהכנתי עשרות פעמים ויש להן 'קבלות' (כלומר: גל אישר אותן כתוספות שתופסות, ועוד איך).

על התפריט במלואו אספר בפטפוטיי הבאים, בכל פרסום אכתוב על מרכיבים נוספים ש'אושרו' לארוחת ערב החג.

היום אתעכב על שתי תוספות, משגעות וטעימות - בטטות ובצלצלי פנינה בסילאן ועשבי תיבול וחצילונים קטנים ומפתיעים.

בטטות ובצלצלי פנינה

חצילונים קטנים ומפתיעים




בטטות ובצלצלי פנינה בסילאן

מה קונים?
5-6 בטטות בינוניות
בצלצלי פנינה קטנים/בינוניים בקליפתם (10-12)
10 שיני שום בקליפתם
3-4 ענפי תימין
חופן עלי בזיליקום יפים
רבע כוס סילאן תמרים
3-4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון עסיסי (עכשיו אפשר להשיג לימוני ליים - שנותן טוויסט לטעם, שווה)
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור

מכינים - 
מחממים תנור ל- 190 מעלות
קולפים את הבטטות ופורסים לסירות (פורסים לרוחב ואח"כ לפלחים)
מעבירים לתבנית עם נייר אפייה, מוסיפים את הבצלצלים, אם הם יחסית גדולים כדאי לחצות אותם לרוחבם, מוסיפים את שיני השום, שני ענפי תימין בשלמותם ועלים משני ענפים נוספים.
בזיליקום קרוע גס מוסיפים לתבנית, ממליחים, מפלפלים, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון וסילאן.
מערבבים היטב (אין מה לעשות חברים, בידיים - כן כן). ואני אוהבת להוסיף רבע כוס מים (ככה הבטטות לא יחרכו והלחות תשמר).
מכסים בנייר אלומיניום ומכסים לתנור כחצי שעה, לאחר מכן, מוציאים מערבבים מעט (אם חסרים נוזלים זה הזמן  - להוסיף שלוק מים) ומחזירים לעוד כעשר דקות - רבע שעה ללא נייר האלומיניום.
מה שיוצא הוא מעדן - הבטטות נימוחות,אך שומרות על צורתן, הבצלצלים גם שומרים על צורתם ומתקלפים בקלות מקליפתם והשום- מגיע הישר מגן העדן לשומים.




חצילונים קטנים ומפתיעים 

מה קונים?
 כ- 15-20 חצילונים קטנטנים
5-7 שיני שום כתוש / פרוס דק מאוד
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
2 כפות שמן זית למריחה מעל החצילונים
כחצי כפית רוזמרין מיובש ו/או בזיליקום ו/או אורגנו מיובש לבזיקה על החצילונים

ומה עושים?
מחממים תנור ל- 220 מעלות
אל תבנית מרופדת בנייר אפיה מעבירים את החצילונים כשהם 'פתוחים' - כלומר חתוכים לארבעה חלקים אך נשארים מחוברים בבסיסם (בחלק העליון).
מערבבים בקערית רבע כוס שמן זית, שיני שום כתושות, פלפל שחור ומלח לתערובת אחידה.
מחדירים לכל חצילון כחצי כפית מהתערובת (זה בסדר אם מעט נשפך על נייר האפייה). מורחים את החצילונים בשמן הזית הנותר, בוזקים מעט מלח, פלפל ותבלינים מיובשים.
מכניסים לתנור לכ- 25 דקות.

למה מפתיעים שאלתם? כי לרוב חצילים ידועים כ'משימה לגדולים' - וזה פשוט משחק ילדים, כשתגרדו לכם את החצילון הראשון מקליפתו תבינו בעצמכם.

החצילונים האלה טעימים מאוד חמימים, פושרים ואפילו קרים.
אפשר להגישם כתוספת, כירק ואפילו כסלט, יחד או בלי טחינה לצידם.



שתי התוספות האלה נכנסו כבר לתפריט שלי -הן פשוטות להכנה, הטעם שלהן נפלא, והכי חשוב - אפשר להכינן יום או יומיים מראש והן יראו מצויין (שלא לדבר על הטעם...) שזה יתרון ענק לכל מי שמכין את ארוחת החג עם מאתיים אלף מרכיביה.

בפעם הבאה אשתף בעוד מתכונים שנכנסו לרשימת התפריט המנצח לשנה החדשה.

תהנו חברים שלי :)
שלכם, עד לפעם הבאה (בקרוב),
עדי  









אין תגובות:

פרסום תגובה