יום ראשון, 14 ביולי 2013

ארוחת ערב קייצית (או: מי אמר שאין אוכל מנחם של קיץ?)

קיש בטטות- פטריות חורש לצד אנטיפסטי אביבי לימוני 

קיש/טארט/פשטידה זהו פתרון מצויין לארוחה קלילה, מלאה ומזינה שניתן להגיש לשולחן תוך כשעה ומהווה פתרון ל'בא לי משהו טעים ולא כבד' בשעות הערב.
הקיש עשוי בצק פריך צרפתי על בסיס חמאה קרה (שכל אחד יכול לעשות) והמילוי שאציע לארוחה זו יתכתב היטב עם האנטיפסטי האיטלקי עם ההשפעה הישראלית שצירפתי לו - החמיצות, שכל כך מתאימה לימות הקיץ המעייפים והחד גוניים.

לבצק הקיש (מתאים לקוטר 24-28 ס"מ)
כוס וחצי קמח רגיל 
140 גרם חמאה קרה 
כפית מחוקה מלח 
2 כפיות מיץ לימון (עדיף טרי)
3 כפות מים קרים 

למלית הקיש
בטטה בינונית חתוכה לפרוסות במנדולינה או ידנית (בעובי כ- 1 ס"מ)
סלסילה של פטריות חורש (פורטובלו) - חתוכות לפרוסות
100 גרם גבינה כחולה אהובה עליכם (כגון רוקפור)
כ- 200 גרם גבינת כנען/טוב טעם (או כל גבינה לבנה יבשה)
בזיליקום טרי, אורגנו טרי (הכמות תלויה באהבה שלכם לתבלינים אלו)
3 כפות שמן זית 
250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם לבישול 15 אחוז)
4 כפות קורנפלור
2 ביצים 
מלח, פלפל
*למי שאוהב - ניתן להוסיף בצל סגול בינוני ולהוסיפו בזמן הוספת הפטריות למחבת. 

מחממים תנור ל- 180 מעלות

להכנת הבצק הקיש:
מכניסים למעבד מזון עם להב סכין את הקמח, החמאה והמלח, עבדים בכמה פולסים עד לתערובת פירורית.
מוסיפים את הנוזלים לעוד כמה פולסים עד לקבלת כדור בצק. מוציאים למשטח עבודה מקומח (מעט) ומאחדים את הבצק. מעבירים לניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לחצי שעה.
מוציאים את הבצק הקר, עכשיו קל יותר לרדד אותו, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי כחצי ס"מ (אנחנו רוצים בצק בקיש - יש לו משמעות ולכן אנחנו לא רוצים עלה דק מידי. לאחר רידוד לגודל הרצוי מעבירים את הבצק לתבנית משומנת מעט ומהדקים לתחתית ולדפנות. מעבירים את התבנית המרופדת למקפיא עד ההרכבה. 

להכנת המלית:
במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים את הבטטות תוך כדי ערבוב, כשהבטטות מתחילות להגיר נוזלים מוסיפים את פטריות הוחרש החתוכות ומוסיפים מלח ופלפל, בדקה האחרונה מוסיפים תבלינים חתוכים גס ומניחים לצינון.
בקערה נפרדת טורפים שמנת מתוקה, ביצים, קורנפלור ומלח+ פלפל לתערובת אחידה. 

מוציאים את הבצק, מעבירים את הירקות לתבנית, מפזרים את הגבינות ולאחר מכן מוסיפים את רוטב השמנת-ביצים מעל.
מכניסים לתנור לכ- 35 דקות (לבדוק אחרי כ- 25 דקות מה העניינים שם).

זה מה שיצא לי :

                                         
                                       בצק פריך צרפתי, חמאתי שמתפורר בפה ומצד שני מאוד אסטתי




אנטיפסטי לימוני
אנטיפסטי אביבי בניחוח לימוני זהו מתכון שהגעתי אליו לגמרי במקרה, בטעות והטעות הזו הייתה לי למתנה גדולה.
התבקשתי להכין אנטיפסטי עבור אירוע חברתי ושכחתי (ברגע האחרון) שנגמר לי החומץ הבלסמי. החלטתי לקחת הימור והרי התוצאה:

לחמם תנור ל- 200 מעלות 

לירקות הצלויים:
בצלים ירוקים בינוניים עם הגבעולים
חציל בינוני פרוס לקוביות 2X2 ס"מ
4-5 שומר מנוקים ופרוסים לרבעים 
2-3 גזרים בינוני פרוסים דק
פלפלים אדומים + צהובים מנוקים מגרעינים פרוסים לרצועות 
זוקיני/קישואים פרוסים לפרוסות בעובי כ- 1 ס"מ 
ברוקולי חלוט במים רותחים (פרחים) - חליטה של כ- 2 דקות והעברה למסננת.
שום פרוס (כמה שאתם אוהבים - אני באה מבית רומני-הונגרי אז אצלנו לא מקמצים)
שמן זית איכותי בנדיבות 
מלח
פלפל 
והסוד - מיץ מ-2 לימונים עסיסיים ומעט גרידה מלימון לתיבול.
בזיליקום, אורגנו - יבשים או טריים (לבחירתכם)

מה שנותר לעשות זה לשים את כל הירקות בתבנית (לא להיבהל - הם יצטמצמו מאוד בתנור ולכן זה בסדר שהם אחד על השני) לתבל בנדיבות מלח, פלפל, עשבי תיבול, שום פרוס, שמן זית ומיץ + גרידת לימון .

הנה תמונה לרגע אחד לפני הכניסה לתנור



להכניס לתנור את התבנית עם נייר אלומניום. כעבור כחצי שעה להוציא את התבנית ולהסיר את נייר האלומניום, לערבב מעט ולהשיב לתנור לעשר דקות נוספות.

אני מקוה שמי שיכין את הארוחה הזו יכין אותה (כמוני) לאנשים שהוא אוהב, כי הטעמים האלה הם של אהבה גדולה.
מי אמר שאין אוכל מנחם בקיץ?

ובסוף, אני רוצה להודות ליקיריי האהובים והמפרגנים שעודדו אותי להתחיל לכתוב על אוכל ולהמשיך לפטפט.

בתאבון !!
עדי 
   





4 תגובות: