יום שני, 15 ביולי 2013

עוגת הדרים עדינה (או: מה לעשות אם נופלים עליך אורחים תוך שעה?)

את העוגה הזו הכנתי עשרות (אם לא מאות) פעמים עפ"י דרישה של חברים, הורים, ואהובי היקר.
זו עוגה עדינה, נימוחה, עם טעם של עוגות של פעם, כזו לא מתוחכמת מידי ומצד שני ג-א-ו-נ-י-ת.
הגאונות בעוגות בחושות היא להוציאן אווריריות ולא חנוקות (ראה ערך עוגות חנק).

זו עוגה שקל מאוד להכין, אין צורך במכשור מיוחד, כל דירה תל אביבית ממוצעת יכולה להוציאה לאור תוך חצי שעה - ארבעים דקות.

כשנופלים עלי אורחים (סליחה אהובים שלי, לא באמת התכוונתי שאתם באמת 'נופלים', אבל מגיחים בהתארה קצרה של 'נעבור עוד מעט בסביבה') זו העוגה הראשונה (אם לא היחידה) שעליה אני חושבת.
אפשר להכינה עם קערה וכף בלבד והיא תצא נפלאה. היא נשמרת בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים (היא לא חיה ארבעה ימים, בקושי יום אחד עד שהיא נזללת לחלוטין).

מצרכים (לעוגה בקוטר 26, אפשר גם בתבנית מלבנית סטנדרטית או 2 אינגליש קייק חד פעמי)
2 כוסות קמח רגיל (אני אוהבת לנפות, זה מאוורר את העוגה)
2 כפיות אבקת אפייה / כפית סודה לשתייה (לבחירתכם)
2 שקיקים סוכר וניל
2 ביצים (אפשר להפריד ולהקציף חלבונים, אבל ממש לא חובה, היא תצא נהדרת גם בלי)
כוס סוכר (אפשר בהחלט סוכר חום בהיר)
חצי כוס שמן צמחי (קנולה, חמניות, תירס)
20 גרם חמאה מומסת (לא חובה, אבל עושה את ההבדל בטעם)
כוס מיץ תפוזים (רצוי טרי, היום ניתן להשיג גם בשיא הקיץ)
חצי לימון סחוט (חובה טרי)
כפית תמצית וניל

מחממים תנור ל- 170-180 מעלות (תלוי בעוצמת התנור שלכם), אני אופה בטורבו את העוגה הזו.

ההכנה 
פשוטה מאוד - מכניסים את כל החומרים הנוזליים (ביצים, שמן, חמאה מומסת, מיץ תפוזים, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הסוכרים (הרגיל והוניל) לנוזלים ומערבבים.
מאחדים בין הקמח לאבקת אפייה (או סודה לשתייה) ומעבירים בהדרגה (תוך בחישה לעיתים) לתערובת הנוזלית עד לקבלת תערובת אחידה. ואז סטופ. מניחים לה כמה דקות להרגע ולא מערבבים יותר (כמה שפחות יותר טוב).
בינתיים משמנים תבנית בחמאה/שמן צמחי ומעבירים את התערובת.
מכניסים לתנור לכ- 20 דקות ואז מתחילים לבדוק עם קיסם. כשהוא יוצא יבש עם פירורים לחים מכבים את הנור ומשאירים את העוגה לעוד כ- 5 דקות.
מוציאים, מצננים, מסירים מהתבנית ובוזקים אבקת סוכר לקישוט.

וזו התוצאה הסופית:

                       
                          אני אוהבת להגישה עם חליטת לימונית - נענע - ג'נג'ר שמתכתבת מעולה עם העוגה


יאלה חברים, אל תאיימו - יש עוגה וריח נפלא בבית :)
את הפוסט הזה אני מקדישה לכל שאהבה נפשי.

ועד לפטפוט הבא,
ביי יקיריי - תהנו :)




  

2 תגובות:

  1. מקסים ונגיש!
    הגעתי בטעות ונשארתי בשמחה :) תודה.

    השבמחק
  2. תודה נועה על התגובה!
    איזה כייף - אני אשמח :)

    השבמחק