יום שלישי, 16 ביולי 2013

פסטה לה פרימוורה איטלקית (או: יש לי ספגטי וכמה ירקות בבית ובא לי משהו טוב לאכול)

פסטה פרימוורה היא פסטה עם רוטב איטלקי שרובו (כמעט כולו) עשוי מירקות חתוכים גס, זהו רוטב אביבי (לה פרימוורה = האביב) שעושה גם צבע יפה לצלחת ההגשה וגם אינו עמוס מידי, זהו רוטב קליל ואוורירי, שלא גורם לתחושת כובד.
הירקות מוקפצים בשמן זית, אורגנו טרי, בזיליקום טרי ויבש ואינם מטגנים (כמו הרטטוי הצרפתי) אלא מתבשלים בשמן הזית בטמפרטורה בינונית.

את הפסטה הזו אף אחד מאנשי הבית לא רצה לטעום מעולם, לא הבינו את ההקשר של הפסטה לירקות הלא 'ספגטיים' האלה, השילוב היה נראה להם מוזר אך ברגע שמצאתי את הקורבן הראשון הוא התאהב ומיד.

גימל (שם החיבה של בן זוגי גל, שעליו עוד תשמעו כאן הרבה פטפוטים) מתחנן לפסטה פרימוורה יותר מלפסטה ברוטב שמנת ופטריות או נפוליטנה (שמאוד מצליחות אצלנו בבית - מתישהו תקבלו גם מתכון).

ושוב - החלק הכייפי - זו ארוחה שלמה שתוך 20 דקות מוגשת לעד שישה סועדים רעבים.


ככה נראה קרש החיתוך שלי דקה לפני שהתחלתי לעבוד:


המצרכים:
כ- 3/4 כוס שמן זית איכותי
3 גזרים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ-ס"מ
3 זוקיני /קישואים פרוסים לעובי ס"מ
3 ענפי סלרי (ללא העלים) חתוכים לפרוסות כחצי ס"מ
שום (מי שאוהב בעדינות 2-3 שיניים), מי שממש אוהב (כמוני) ראש שום(!!! כן, ראש) חתוך לפרוסות.
כוס וחצי שעועית ירוקה (ממש סבבה סנפרוסט ועדיף שתהיה חתוכה)
1בצל סגול/יבש חתוך לפרוסות בינוניות.
מלח
פלפל
אורגנו ובזיליקום יבשים + טריים (אפשר להוריד מה שלא אהוב עליכם)
פסטה (500 גרם) - מכל סוג שאתם אוהבים (ההמלצה כאן עד פסטה שטוחה - כמו ספגטי)

ההכנה:
בסיר סוטאז' (סיר עמוק ורחב) מוסיפים שמן זית, בצל, גזר וסלרי עם כחצי כפית מלח ופלפל שחור + תבלינים יבשים, כשהשמן מגיע לטמפרטורה גבוהה מורידים את הלהבה לבינונית וממשיכים בתהליך תוך כדי בחישה מידי פעם.
מוסיפים אחרי כמה דקות את הזוקיני, השום והשעועית הירוקה (גם כקפואה זה מציין פנימה ללא הפשרה) ומוסיפים מעט מלח ופלפל. מוסיפים את התבלינים הטריים חתוכים גס וסוגרים את המכסה לכמה דקות.

ככה זה נראה לפני סגירת המכסה:



בינתיים מחממים מים בסיר לפסטה עד לרתיחה, מוסיפים כחצי כפית מלח ( בכדי להעלות את טמפרטורת המים לפני הכנסת הפסטה הקרה) ומכניסים עפ"י הוראות היצרן. אנחנו רוצים פסטה כמעט מוכנה (אל דנטה פחות חצי דקה בשביל המשך הבישול ברוטב).

כשהפסטה מוכנה מסננים, שוטפים ומעבירים ישר אל הסיר תוך כדי בחישה עדינה (בכדי לא לפגוע בירקות, המראה שלהם מהמם).

משאירים עוד דקה בסיר ומעבירים לצלחת הגשה.

הייתי שמחה להעלות  תמונה של הפסטה בקערה - הבעיה שהיא נאכלה כל כך מהר שלא הספקתי לצלם :(
מצד שני, ככה תדעו שהיא באמת נפלאה :)

ושוב עד לפטפוט הבא - בתיאבון חברים :)
עדי

אין תגובות:

פרסום תגובה