יום שישי, 4 באוקטובר 2013

העוגה של אפרת (או: עוגת שוקולד - קצפת- פירות יער נפלאה שנשדדה מקונדיטורית מוכשרת)

את אפרת הכרתי בדיוק באותה הדרך שבה הכרתי את הגימל שלי (שאוטוטו אנחנו חוגגים שלוש שנות זוגיות לתפארת מדינת ישראל), אולי בגלל זה הרגשתי מהר מאוד קרובה אליה, למרות שמעולם לא פגשתי אותה פנים מול פנים.

כן, ניחשתם, הכרתי אותה (ואת גימל) דרך רשת האינטרנט, או במילים פשוטות - חברות בפייסבוק.
מסתבר שיש המון מערכות יחסים שלא עוברות את גבולות הפייסבוק, והן מערכות יחסים חמות, תומכות, אוהבות ומפרגנות.
הפייסבוק וכל הרשתות החברתיות כאילו המציאו את המושג חברות מחדש ושכתבו את הערך בהתאם.

את אפרת ליקטתי בדרכי אחר חיפוש שינוי בחיים, התחלתי לחשוב על התחביבים שלי בישול ואפייה, והתחלתי לחפש רעיונות ואנשים שיובילו אותי לכיוון הנכון, שיאפשרו לי להציץ לעולמם המסקרן והמרתק.

וכך הגעתי אל אפרת, אופה צעירה, מלאת מרץ בעלת קונדיטוריית בוטיק קטנה שמייצרת מטעמים לאירועים ולבודדים שחשקה נפשם בעוגה ברמה גבוהה וטעם של קונדיטוריה פריזאית או בסדנת אפייה ייחודית בהדרכתה.

ההיכרות התחילה מלייקים, לתגובות ועד להתכתבות אישית. מצאתי בחורה מקסימה, מפרגנת בצורה יוצאת דופן בעולם העיסקי, בעלת שימחת חיים ופשוט מתוקה שקשה שלא להתאהב בה, ולכן גם לפרגן לה בגדול.

לקראת החגים גיליתי שאפרת תרמה מתכון שלה לאתר המחודש של 'מכפתרות', התפוצצתי מקנאה וישר שלחתי לה הודעה ביקשתי להשתמש במתכון בבלוג, ואפרת כהרגלה בקודש נתנה את בירכתה!

מסתבר, שבפייסבוק אפשר למצוא חברים ואפילו חברים טובים, הבטחתי לעצמי להפוך את הקשר למפגש פנים מול פנים.

אפרת, אפשר להציע לך חברות?

לפני שאני שוטחת בפניכם את המתכון הפשוט לעוגה של אפרת , אספר לכם שאת אפרת שווה להכיר ולאמץ בחום בדף הפייסבוק שלה - עוגות אפרת: 
https://www.facebook.com/UgotEfrat


העוגה של אפרת - עוגת שוקולד, קצפת ופירות יער 

העוגה מתאימה לתבנית אינגליש קייק 25 ס"מ.

מה קונים?
3/4 כוס קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפייה
5 גרם סוכר וניל (כחצי שקית)
3/4 כוס סוכר
ביצה L
חצי כוס מים רותחים
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אפרת מרשה גם מרגרינה)
250 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם קקאו (=3 כפות)
חופן גדוש פירות יער (אני השתמשת בקפואים - 200 גרם ויצא מעולה, כל סוג מתקבל בברכה)

ומה עושים?

במיקסר, מערבבים את החמאה עד לקבלת מרקם רך ואחיד.


מקציפים חמאה למרקם רך 

הקצפת החמאה

מוסיפים את כל היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר וניל, סוכר, וקקאו מנופה ומערבבים עד קבלת תערובת פירורית.

מתחיליםלהוסיף את החומרים היבשים - כאן רואים סוכר וסוכר וניל 

מוסיפים את הביצה בבת אחת ומערבבים 1/2 דקות במהירות בינונית עד שהיא נבלעת בבלילה.

ערבול החמאה והסוכרים

ערבול של כל החומרים היבשים עם החמאה המוקצפת

מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים ל-תבנית משומנת או תבנית עם נייר אפייה.

יוצקים את הבלילה השוקולדית לתבנית משומנת או עם נייר אפייה 

הבלילה בתבנית - זה בסדר היא תתרומם לחצי גובה וזה מה שאנחנו צריכים

אופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.
מצננים את העוגה לגמרי.
פורסים את העוגה לחצי (שתהיה כמו שתי שכבות של טורט).
מקציפים את השמנת עם 2 כפות סוכר. (אני השתמשת באבקת סוכר, כי ככה אני רגילה...)

מכינים קצפת יציבה 

מורחים מחצית מהשמנת על החלק התחתון של העוגה ומפזרים מחצית  מפירות יער, מניחים את החלק העליון מעל (כמו סנדביץ') ומורחים עליו את שארית השמנת ופירות היער סביב כל העוגה, כך שלא יראו גם את החלק התחתון.
מקררים שעה במקרר ומגישים. 

בשל העובדה שכל בני הבית ישבו וספרו דקה אחר דקה, העוגה נאכלה איך שפרסנו אותה...
לפחות הצלחתי לצלם אותה בהוצאתה מהמקרר...

העוגה של אפרת 

העוגה הזו נפלאה לאירוח, נראית פשוטה אבל פירות היער עושים את ההבדל.
עוגת השוקולד עסיסית מאוד וקולטת נפלא את הקצפת והפירות - בקיצור, מתכון מנצח.

תודה לאפרת היקרה על המתכון הנהדר, אני כבר מזמינה את עצמי אליך לסדרת טעימות :)
סופ"ש נפלא לכם יקיריי 
שלכם, עדי.

אתם יותר ממוזמנים להצטרף אלי בדף הפייסבוק שלי פיטפוטים על אוכל לפטפט בין מתכון למתכון ובין פוסט לפוסט 








   

אין תגובות:

פרסום תגובה