יום שני, 9 בספטמבר 2013

עוגת השוקולד הטובה בתבל (או: איך חגגנו אתמול לגימל יומולדת)

    אתמול חגגנו לגימל יומולדת, ככה בבית, אנחנו והילדים בסלון, ושאלתי אותו מה להכין??? והוא ענה 'עוגה פשוטה'

אוף, הגברים הפולנים לפעמים גרועים יותר מהנשים הפולניות... רציתי להכין עוגה מרשימה כזו (בשבת כמובן) עם מוסים ורקיקים מיוחדים ולא, הוא לא רצה הוא רצה עוגה פשוטה, כזו שמגישים לילדים בימי ההולדת בגן והם חוזרים הבייתה שמחים ומאושרים עם אלף כתמים על החולצה...

נו טוב, למרות שכבר סיפרתי לכם בפוסטים קודמים שאלו לא היו העוגות שאמא שלי הייתה מביאה, חיפשתי במטבחים אחרים את עוגת השוקולד הנכספת. העוגה הזו שלא מאכזבת אף פעם, העוגה הרכה מבפנים, מעט קרנצ'ית מבחוץ, העוגה הזו עם ה'לחות השוקולדית' (בתרגום לעברית: לא עוגת חנק) והקרם המהמם הזה מלמעלה...

כל השנים בגן וגם בימי בית הספר (בבית הספר היסודי שעוד חגגו לילדים ימי הולדת או בכיתה או אחה"צ בבית) חיכיתי לעוגה הזו (ועל הדרך לחצי פיתה עם חומוס ומלפפון חמוץ במלח, שגם אותו אמא מעולם לא קנתה- אבל זה בלבול מוח לפוסט אחר).

נראה לי שהגעתי לימי ההולדת האלה בעיקר בשבילה, עוגת שוקולד פשוטה עם ציפוי שוקולד מתוק, לא מתוחכם מידי ופוגע בול!

כל כך הרבה מתכונים עברו על ידי, את רובם ניסיתי, חלקם היו לא רעים, חלקם היו מחניקים מעומס יתר של שוקולד או של קמח (חנק, חנק, חנק) ואז אמא של חברה ללימודים באוניברסיטה נתנה לי טיפ ששינה את כל הראייה שלי על עוגות בחושות ובעיקר על עוגות 'שוקולד שילדים אוהבים', ה'סוד' מיד במתכון - וכמו שתמיד אומרים - איך לא חשבתי על זה קודם???

בסוף המתכון אתן טיפים לשנות את העוגה מעט לכל מיני כיוונים (כיוונים בוגרים יותר ולכיוונים ילדיים יותר ולכיוון פרווה, כמובן) בכדי שכולם יסיימו מהצלחת ובעיקר עם מלא כתמי שוקולד על החולצה....... (שזה אומר - הצלחנו!!) 

אגב, אצלנו כולם סיימו מהצלחת והעונג הגדול היה לראות אותם לוקחים עוד...


עוגת השוקולד הטובה בתבל  

2 תבניות אינגליש קייק סטנדרטיות או תבנית עגולה 24-26 או כ- 20 קפקייקס 

אז מה קונים?

לעוגה
1 כוס שמן צמחי (קנולה, סויה, חמניות, תירס)
1 כוס מים רותחים מצוננים כ- 10 דקות בחוץ
2 ביצים L
1 1/2 כוסות סוכר 
2 שקיקים סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
קורט מלח 
1/4 כוס קקאו 
100 גרם שוקולד מריר מומס 
50 גרם שוקולד חלב מומס 
1 כוס + 3 כפות שוקולית 
2 כוסות קמח רגיל 
כפית סודה לשתייה 

לציפוי
2/3 כוס שמנת מתוקה 38 אחוז שומן 
100 גרם שוקולד מריר 
50 גרם שוקולד חלב 
אופציה - 30 גרם חמאה (מושחת במיוחד)

או: רק אבקת סוכר (עושה את העבודה)


ולהכנה

מחממים תנור ל- 170 מעלות 

בקערה טורפים במטרפה ידנית שמן, ביצים, סוכר וסוכר הוניל  עד לקבלת תערובת אחידה (וסמיכה, זה בסדר גמור, זה אומר שהתערובת שומנית ותהפוך את העוגה לעסיסית). 






מוסיפים לתערובת השומנית את אבקת השוקולית 





לאחר ההוספה - מערבבים היטב ויוצקים את המים הרותחים 
(זה טיפ ענק!!!, מים רותחים גם ממיסים היטב את האבקה וכך אנו לא מקבלים לבסוף תערובת לא אחידה, ועוגה עם גושים משונים והמים נותנים רכות לעוגה ולחות שלא דומה לשום דבר שהכרתי קודם בעולם העוגות הבחושות)

לאחר הוספת המים עלינו לעבוד במהירות, לערב היטב את התערובת בכדי שלא נקבל חביתה (תזכרו - יש לנו כאן ביצים!)





כך נראית התערובת אחרי שערבלנו אותה היטב כדקה - שתיים עם מטרפה ידנית (שאגב, לדעתי היא המכשיר הכי חשוב באפייה ואחד החשובים במטבח, כמה גרושים עושים עולם ומלואו)

ממיסים את השוקולדים במיקרו (למשוגעים - אפשרות בבן מארי, אמרתי כבר משוגעים??) בפולסים של 20 שניות בכדי שהשוקולד לא ישרף לנו, מידי פעם ערבב... כמה פולסים ויש לנו את זה!

ומוסיפים את השוקולדים המומסים לתערובת ומערבבים היטב.

מנפים קמח, סודה לשתיה, קקאו ומלח אל תוך הקערה עם התערובת ובוחשים בכמה בחישות עד לקבלת תערובת אחידה.

זכרו - ככל שתערבבו יותר ככה תחנקו יותר מהעוגה, עלי! 
אז בבקשה - כמה שפחות בכמה תנועות ודי.




מעבירים את התערובת לתבניות (אם אתם עושים קפקייקס, בין 1/2 ל- 2/3 מהמנז'ט ויצא בדיוק בגובה הנכון)

לקפקייקס - כ- 12 דקות 
לאינגליש קייק כ- 22-25 דקות 
לעוגה עגולה או מלבנית גדולה - כ- 35 דקות 

אבל זו לא תורה מסיני!!! בבקשה תבדקו, אם יש לכם פירורים קטנים על הקיסם אתם במצב אידיאלי, אם הקיסם מעט לח, כבו את התנור והשאירו את העוגה עוד כעשר דקות בחום שנשאר בתנור. אל תתנו לעוגה הזו להתייבש, שמרו עליה ותודו לי .... פולניה כבר אמרתי?


לציפוי 

ציפוי אנחנו מכינים רק אחרי שהעוגה יצאה מהתנור - אנחנו לא רוצים לפגוע במקרם שלה ולכן לעבוד איתה כשהיא חמה זה אסון

שוברים לקוביות את השוקולדים ומעבירים לקערה קטנה 
מחממים בקלחת קטנה את השמנת המתוקה וכשהיא על סף רתיחה מסירים מהאש.
מעבירים את השמנת לקערה עם השוקולדים וממתינים כדקותיים ומערביים עד לקבלת תערובת קרמית. למושחתים - תוסיפו 30 גרם חמאה ותראו מה זה ציפוי מושחת.
מצננים מספר דקות ומושחים מעל העוגה/קפקייקס עם כף.

אפשר לצפות את העוגות גם באבקת סוכר פשוטה וזה עושה עבודה ולוק משגע. מה גם שהעוגה מספיק מתוקה ולכן הציפוי הוא רק טוויסט נוסף ולא חלק מהמתכון...

וזה מה שנשאר לי לצלם כי הייתי צריכה לשמור עליהם מטריפה כלל משפחתית 



טיפים לשדרוגים 
  • להוסיף כף/ 2 כפות של ליקר שוקולד/ קפה/ אמרטו לתערובת העוגה 
  • להכין את העוגה רק עם שוקולד חלב- טעם שמתאים לילדים (בציפוי מומלץ להשאיר את השוקולד המריר שעושה עבודה טובה יותר בציפוי וגם ילדים אוהבים אותו)
  • להוסיף לתערובת העוגה שוקולד צ'יפס שאוהבים (מריר, חלב או אפילו שוקולד לבן)
  • לצפות מעל קרם השוקולד בעוגיות טחונות, סוכריות קטנות, עדשים, מרשמלו ...
  • לעוגה פרווה - משמיטים את שוקולד החלב ועושים את העוגה רק עם שוקולד מריר (המתכון המקורי עם שוקולד מריר בלבד והוא מעולה), במקום שמנת מתוקה משתמשים בחלב קוקוס (לא שמנת צמחית, עשו לעצמכם טובה, יש לה טעם אינסטנט והיא לא 'תופסת' מספיק כי היא דלילה מאוד כמעט כמו מים). 

מקוה שתהנו ותתנסו :) 

אני כבר בחרתי - יש לי עוגת שוקולד בחושה אחת ויחידה :)

ועד לפעם הבאה - בתאבון 

שלכם, עדי 




אין תגובות:

פרסום תגובה