יום שישי, 20 בדצמבר 2013

העוגה שלאחר הסערה (או: עוגת הוניל המנצחת שלי)

זה היה שבוע קשה מאוד, אחרי השלגים, הברד והגשמים, שלא לדבר על קור הכלבים שהיה כאן בחוץ…. אני עוד רועדת רק מהמחשבה..
אחרי שהתייבשנו, התחממנו והתכרבלנו בשמיכות מחובקים ניסינו למצוא דרכים לחמם את הגוף גם מבפנים.
בקור כזה (כשהמזגן שלכם קופא ולא פועל, למשל) אין כוח לכלום ועצבים לשום דבר, בטח שלא לבישול ארוך מידי, כי המטרה היא אחת ויחידה: לחזור אל מתחת לארבע השמיכות שעל המיטה,
רצינו משהו מנחם, חמים, בייתי שיכנס איתנו אל מתחת לשמיכות ויעשה לנו חמים בפנים, עם כוס תה או קפה ליד. משהו פשוט אבל מנצח, עם טעם של בית של אמא
ואז נזכרתי, שכשהכרתי את גימל הכנתי לו עוגת וניל רכה כזו, טובה כזו שהוא מאוד אהב, מתכון של אמא של חבר טוב מלפני מאלנתלאפים שנה.
עוגה רכה, נימוחה ומאוד מאוד פשוטה להכנה. והכי חשוב – טעימה, כייפית, ניתן לאכול אותה חמימה וזה בדיוק מה אני צריכה עכשיו.
וברגעים שכאלה כשאתה קופא מקור מה אתה צריך יותר? שמיכות מחממות, בן זוג מחבק ואוהב ואיזו עוגה נימוחה חמימה שמחזירה אותך כמעט לבטן של אמא.
עוגת וניל מנצחת
(מתכון לשתי תבניות אינגלישקייק ו/או תבנית טבעתית קוטר 24 או כל תבנית מלבנית סטנדרטית שיש לכם בבית)
200 גרם חמאה רכה רכה (בחורף מה עושים? מכניסים את שני הגושים למיקרו ומחממים כל פעם 10 שניות עד שהחמאה ממתרככת)
1 ו- 1/3 כוס סוכר לבן
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כוסות קמח תופח (תנפו, ותראו שזה עושה פלאים!)
חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
4 ביצים שלמות גודל M/L (לגודל LX הייתי משתמשת רק ב- 3)
אופציות לתוספות ולגיוונים: 50 גרם שוקולד לבן קצוץ, 50 גרם שוקולד צ’יפס, חופן צימוקים (שהושרו קודם כרבע שעה במים רותחים ומסוננים).
מה עושים?
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
במיקסר יד פשוט מארץ הפשוטים מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים – אחת אחת,  עד הבלעות בחמאה.
מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחצי מגביע השמנת, מערבלים מעט, אם אתם רוצים להשתמש בתוספות זה הזמן להוסיפם.
מוסיפים קמח ואת שארית השמנת החמוצה ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק. אם אתם מרגישים שהתערובת כבדה מידי תוסיפו כף חלב וזה יאזן את הבלילה.
משמנים תבנית אפיה ומעבירים את הבלילה.
מכניסים לתנור לכ- 30 דקות ובודקים אפיה עם קיסם, אם הקיסם יוצא ‘נקי’ או מעט פירורים זה הזמן לכבות את התנור.
אני אוהבת להשאיר את העוגה להצטננות ראשונית בתנור בכדי שלא תפול כעשר דקות.
מוציאים, בוזקים אבקת סוכר ומכינים כוס תה ועפים חזרה להתכרבלות במיטה.
עוגת הוניל המנצחת שלי 

עוגת וניל של עדי קאופמן
שבת חמימה ונפלאה,
שלכם,
עדי קאפמן
תוכלו לפטפט איתי בין פוסט אחד לשני בדף הפייסבוק שלי – פיטפוטים על אוכל


אין תגובות:

פרסום תגובה