יום רביעי, 25 בספטמבר 2013

קיש פיטרות פורטובלו משגע (או: נמאס לנו מארוחות חג בשריות שוב ושוב)

שלשום הודעתי לגימל (הנדהם!) שאין מצב לעוד ארוחה בשרית,פשוט אין מצב... לא שאין לי מספיק רעיונות מקוריים לעוד צלי בקר, כרעיים עוף או סתם קציצות אבל פשוט נ-מ-א-ס!!!

חוץ מזה שאולי פעם אחת גם אני אהנה מארוחה שלמה מההתחלה ועד הסוף, כבר סיפרתי לכם שאני צמחונית שמבשלת בשר, נכון?

מכירים את התחושה הזו שכל החגים האלה נראים אותו הדבר??
אז הרמתי את הכפפה והודעתי בתדהמה - לחג האחרון ברשימה (וכבר המייגע משהו) אני מכינה ארוחה חלבית קלילה, קישים, פשטידות, סלטים רעננים, פסטות - תודו שזה רעיון מצויין :)

בפוסט  הראשון שלי בבלוג כתבתי על קיש פשוט עם בטטות ופיטריות ולארוחת החג הזו החלטתי לשדרג אותו עד מאוד - לצלות פטריות פורטובלו עם בצלצלי פנינה, כרישה ובצל ירוק בתנור... בקיצור עשיתי חגיגה והרמתי קיש ברמה שלא מביישת מסעדה (ושכל אחד עם לא הרבה מאמץ יכול להכין... כרגיל, כמו בכל המתכונים שאני מעלה כאן).

אז יאלה אתם כבר רעבים?

קיש פיטריות פורטובלו משגע 

לבצק הקיש (מתאים לקוטר 24-28 ס"מ)
כוס וחצי קמח רגיל 
140 גרם חמאה קרה 
כפית מחוקה מלח 
2 כפיות מיץ לימון (עדיף טרי)
3 כפות מים קרים 


למלית הקיש 
2 סלסילות קטנות של פטריות פורטובלו (פטריות חורש) - שימו לב שהפטריות טריות ולא סמרטוטיות
2 כרישות קטנות חתוכות לפרוסות בעובי כ- 2 ס"מ
6-7 בצלצלי פנינה חתוכים לשניים (אפשר לא לקלוף בהכניסן לתנור, אח"כ הרבה יותר פשוט להסיר את הקליפה)
3 בצלים ירוקים נקיים שלמים
עלים בלבד מ- 4-5 ענפי תימין
צרור בזיליקום טרי
כף אורגנו מיובש
כפית מלח שולחן
חצי כפית פלפל שחור טחון / גרוס או חצי כפית פלפל לבן (למי שפחות אוהב פלפל שחור)
4 כפות שמן זית
חבילה של גבינת טוב טעם - מפוררת בידיים
100 גרם גבינת רוקפור (או דומותיה) מפוררת בסכין

לרויאל 
250 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת לבישול (יוצא מצויין עם שמנת לבישול 15 אחוז)
2 ביצים
4 כפות קורנפלור (אם אין אפשר קמח, רק שימו לב שאתם מערבבים ממש טוב שלא יהיו גושי קמח)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון טרי / גרוס / פלפל לבן

ומה עושים עם כל זה?

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

אנחנו מתחילים בהכנת הבצק, למעבד מזון עם להב סכין אנו מכניסים קמח, חמאה ומלח ומעבדים במספר פולסים.
עד שבעצם מתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הנוזלים בכמה פולסי, עד לקבלת בצק ומעבירים למשטח עבודה מעט מקומח ומסיימים את הלישה.
מעבירים לניילון נצמד לפחות לחצי שעה למקרר.

בינתיים אנחנו מכינים את המלית...

מרפדים תבנית אפייה של תנור בנייר אפייה.
פורסים את הפטריות לחתיכות לא קטנות מידי (לפטריה בגודל ממוצע לשלושה חלקים) - אנחנו רוצים לשמור על הטעם ועל העסיסיות של הפטרייה. מעבירים לתבנית.
פורסים את בצלצלי הפנינה ואת הכרישה ומעבירים לתבנית.
מעבירים לתבנית גם את הבצל הירוק (למרות שכבר כתבתי אכתוב שוב - נקי!!!, כאילו תכניסו אותו עכשיו לסלט... כי מאוד קשה לנקות בצל ירוק אחרי צלייה).
מתבלים באורגנו מיובש, מלח, פלפל, תימין וחצי מעלי הבזיליקום.

מוסיפים שמן זית ומערבבים בכדי שכל התערובת תשומן היטב. אפשר להוסיף שמן זית במידה ונראה לכם שיבש מידי :)
עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור כ- 10 דקות.

לאחר 10 דקות מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומניום ומערבבים בעדינות. מכניסים לעוד כמה דקות לתנור לא מכוסה. מוציאים ומצננים מעט את התערובת.

שימו לב - השאירו את התנור עובד, עוד מעט נכניס אליו את הקיש  (פאדיחה שקוראת לי כל פעם מתוך הרגל...)

בינתיים מוציאים את הבצק ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לגודל הרצוי שיכסה גם את הדפנות. זה קיש ולכן הבצק אמור להיות דומיננטי - זה בסדר אם הוא לא דק כמו נייר :)

לאחר רידוד מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
מוסיפים את התערובת ואת הגבינות במעורבב על גבי בצק הקיש.

מכינים במהירות את הרויאל שידביק לנו את הכל - ביצים, שמנת מתוקה, מלח, פלפל וקורנפלור בקערה, מערבבים עם מטרפת יד פשוטה כדקה. ויש לנו רויאל צרפתי מעולה.

בוזקים את הרויאל על גבי הקיש והתערובת בעדינות ומכניסים לתנור (בחום 180 מעלות) כ- 35 דקות (המלצה שלי - לכל אחד יש תנור משלו, אחרי כעשרים וחמש דקות תתחילו לבדוק, אם שחום מלמעלה, ואם נראה שיש בצק זהוב ומוכן לאכילה).

מוציאים, מצננים מעט, משחררים מהתבנית ואוכלים בתיאבון.
הכי קלאסי כתוספת: אנטיפסטי, סלט ירוק, פסטה ברוטב שמנת פטריות והשמיים הם הגבול :)

בצק הקיש מקרוב - בצק פריך צרפתי קלאסי 

  

קיש פטריות פורטובלו 


תודו שזה יכול להיות נחמד לאכול ארוחת חג חלבית :)
גימל (אחרי קיטור מאסיבי) נהנה מכל פרוסה ואמר שזה היה אחלה רעיון :)

ועד לפעם הבאה - אל תתביישו - תאפו!
ובקלי קלות :)
שלכם, עדי
יש לבלוג דף פייסבוק חדש - בו נמשיך לפטפט גם בין פוסט אחד לשני
https://www.facebook.com/kauffmancooking

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה