יום שלישי, 17 בספטמבר 2013

עוגת בטטות ברוזמרין מיובש (או: מה אוכלים בין ארוחת חג אחת לשניה???)

תקופת החגים הזו מתישה אותי מאוד, כל כך הרבה ארוחות עמוסות במנות על מנות שונות ומשונות, ומי לעזאזל בכלל יכול לדחוף לתוך הקיבה כל כך הרבה אוכל בכל כך מעט זמן???

ואסור להעליב את הדודות מפולנייה (ובמקרה שלי גם את הצד הנעלב מרומניה - הונגריה ועוד כמה מחוזות נידחים בטרנסילבניה).
וכמובן את אמא שלי, שמאוד אוהבת להיעלב (ולומר - 'אבל לא טעמתם כלום, חנטרישים כולכם'), את אמא של גימל שמשחקת את הלא נעלבת (המתביישת בפולניותה, נו שויין זה גם קורה).

את השכנה שגרה בדלת הצמודה לביתנו ששלחה לי את קיגל התפוחים שהיא מכינה בכל חודש תשרי מזה 40 שנה (ו'עדי, את חייבת לטעום, דבר כזה עוד לא טעמת מעולם, דלישעס, טעם גן עדן עלי אדמות, ארשום לך את המתכון בהזדמנות...').

אחרי כל מלחמת ההתשה הזו נותרתי עייפה מאוד, שבעה ממראות אוכל פזור לאורך ולרוחב כל הבית (רק ממראה האוכל נהייתי שבעה), פתאום כל המטעמים האלה (שכל אחד כשלעצמו הוא מעדן ותענוג גדול) הפכו לערימת אוכל חסרת ייחוד...

אבל בכל זאת, אחרי כמה ימים הופכים שוב רעבים, ורוצים, לשם שינוי משהו פשוט, קטן, טוב, ברור כזה, בלי יומרות ובלי עבודה מיותרת, בעיקר כשברור שעוד מעט חוזרים לסאגת הארוחות המשפחתיות.

אז מה אני מציעה? שנעבור למטבח ונכין עוגת בטטות ברוזמרין - מאפה שממוקם בין פשטידה לבין עוגה בחושה.
מצרפים לה סלט ירוק עם שמן זית ולימון ואתם מסודרים.

עוגת בטטות ברוזמרין מיובש 


מה צריכים לקנות?
1 בטטה גדולה קלופה ופרוסה לקוביות לא קטנות מידי
1 בצל בינוני פרוס לקוביות בינוניות 
4 ביצים מופרדות (אפשר גם לא, אבל שווה במתכון הזה להפריד למען האוורריות)
1 כוס קמח רגיל 
1 שקיק אבקת אפייה (ויש טיפ מגניב במתכון על שילובו)
1 כף רוזמרין מיובש (טרי יכול להתאים קצוץ דק, אבל במתכון הזה מאוד מתאים מיובש, אז תתאמצו קצת)
חצי כפית מלח 
חצי כפית פלפל שחור גרוס/טחון 

ומה עושים עם זה?

מחממים תנור חום 170 מעלות (חום בינוני)

למחבת עם מעט שמן זית מוסיפים את הבצל והבטטה ומאדים מעט, מוסיפים מלח, פלפל ורוזמרין, מאדים כ- 6-8 דקות על אש בינונית, תוך בחישה מידי פעם. 

  


מורידים מהאש ומעבירים לקערה, מצננים מספר דקות, בכדי שהתערבות תגיע לטמפרטורה סבירה לעבודה עם ביצים.





עד לצינון, בקערה ובמיקסר יד חשמלי (זול כזה, של כמה עשרות קלים בסופר/בשוק) מקציפים את החלבונים עם מעט מלח (המלח 'פותח' את הביצים ומאפשר להן להפוך לקצף מהר יותר ובאיכות טובה יותר), הקצף צריך להיות אוורירי, לא קצף למרנג אלא לתערובת לבנבנה אוורירית וזה מספיק לנו למתכון הזה, מניחים בצד.

לקערה מעבירים את החלמונים ומערבבים היטב.
מעבירים מחצית מתערובת החלבונים ומערבבים בעדינות.
ולבסוף לקערה מעבירים את תוכן אבקת האפייה (כן, מה ששמעתם!), רוב הקונדיטורים והבשלנים מפצירים כל הזמן לאחד בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפייה ואז להעביר לתערובת ואני אומרת, ההפך.
מעבירים את תוכן השקיק לקערה ומערבבים עם כף, כך שכל התערובת עטופה ומתחילה לתסוס, ואז מעבירים את הקמח (הכי טוב מנופה, בעיקר אם אינכם מקציפים את הביצים, לאווריריות).
בסוף, מעבירים את שאר החלבונים בתנועות קצרות ועוטפות בכדי לא לשבור אותן, חבל...



לתבנית עגולה קוטר 24 או לתבנית אינגליש קייק משומנת מעבירים את מה שיקרא עוגת הבטטות שלנו, כעשרים - עשרים וחמש דקות ויש לנו את זה!


קחו כמה עלי בייבי, חסה שנשארה במקרר, שמן זית, מלח, פלפל ולימון ויש לנו סלט ירוק - תוספת מתבקשת לעוגת הבטטות העדינה הזו.
ומה שנותר - להגיש.

מבטיחה לכם, יצא נהדר (וקליל!!!, לא רק במטבח אלא בעיקר בקיבה).

חג סוכות שמייח!
שלכם, עדי 

 

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה