יום שלישי, 6 באוגוסט 2013

פשטידה מדהימה ופסטה ברוטב לימון אלוהי (או: מה הבאתי מהשוק ביום שישי)

חברתי הטובה סיון הציעה הצעה לבקר של כייף לחברו הכי טובות, מייד הסכמתי, עוד לפני ששמעתי מהי ההצעה.
לא חשבתי פעמיים, יש לנו את אותו הראש, אנחנו אוהבות לבלות בחברותא ויש לנו תחביבים מאוד דומים - שתינו מסוגלות לנהל פטפטת מתמדת של כשעה על מה בישלנו, מה הצליח, מה קראנו במגזין או באתר כזה או אחר, לפרט אחת לשנייה את התפריט לסופהשבוע ולספר ולשתף בכל מיני סודות קטנים, כאלה שתמיד מצליחים.

סיון הציעה שנסע לשוק בראש העין, שוק צבעוני שמכיל הכל מהכל, החל מביגוד איכותי במחירי רצפה ועד לתבלינים, פירות וירקות טריים, עסיסיים והרבה יותר זולים ממחירי הסופרמרקטים המשעממים והחד-גוניים.

נפגשנו בשעת בוקר מוקדמת (כן, גם בזה אנו כל כך דומות, למרות גילנו הצעיר אנחנו מהנוטות לקום בשעות לא שגרתיות, מה שעושה כייף שתמיד יש עם מי לפטפט ולהפגש גם בשעות אלו), נכנסו אל פאתי השוק שרק נפתח והחלטנו שאנחנו עוברות את כל הדוכנים. ומי שמכיר אותנו יודע שאנחנו לא רק מאיימות, אנחנו מיישמות!

יצאנו למשימה - גופיות, תחתונים, גרביים, שמלות, חצאיות, זוגות מכנסיים (שווים במיוחד!) ועוד עברו תחת ידינו, נהננו מהחיפוש, מהנבירה וכך גם הגענו בופו של דבר לדוכני הירקות, הפירות, התבלינים והאוכל המוכן. כשתי נשים צעירות שנהנות מאוכל וממרכיביו במלוא מובן המילה - זו הייתה חגיגה!

קנינו במיה (שהכנתי לראשונה בחיי- מתכון בפוסט עתידי שאכתוב), עגבניות תמר בשרניות מלאות במיץ וטעם, זוקינים גמדיים, חצילים קשים ובוהקים, לימונים צהובים צהובים ומלאים במיץ ובעלי קליפה עבה ואחידה, בצל ירוק שנראה שזה עתה יצא מערוגת הגינה, פלפלים אדומים מתקתקים, בצלים סגולים וגולת הכותרת - בזיליקום פראי נהדר, עם טעם מאוד דומיננטי ואחר מכל מה שאני מכירה.

חזרתי הבייתה אחרי היום הכייפי הזה, עם הרבה ריחות ורעיונות שליקטתי מסיון ומהסביבה לדברים חדשים והרי הצעה לארוחה קלילה, מהירה וטעימה עד אין קץ...

פשטידת ירקות ללא בצק (לתבנית אינגליש קייק )
2 בצים טרופות
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס (מי אוהב חריפות יכול להוסיף קצת יותר)
פלפל אדום גדול (חתוך לקוביות 1X1)
2 בצלים סגולים (פרוסים לרצועות דקות)
3 זוקינים קטנטנים פרוסים דק
2-3 כפות שמן זית
בזיליקום (מי שאוהב את הטעם צרור עלים חתוך גס, מי שפחות כמה עלים יפים)
1 כפית אורגנו מיובש
1 כוס קמח
1 שקית אבקת אפייה

ההוראות:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מכניסים את כל הירקות עם שמן זית ותבלינים למחבת על אש בינונית כ- 4-5 דקות ומאדים ורק לאחר כיבוי האש להוסיף את הבזיליקום. (כך הוא ישאר טרי וטעים גם לאחר אפייה)



   
מניחים בצד לצינון לכמה דקות,
בינתיים בקערה טורפים ביצים ומוסיפים את הירקות, מערבבים עם כף בעדינות, מוסיפים קמח ואבקת אפייה, עד שהתערובת אחידה.
מכניסים לתבנית משומנת במעט שמן:



ומכניסים לתנור - כ12-15 דקות והפשטידה מוכנה.
כך היא נראית אחרי צינון של כחצי שעה בחוץ:



בו זמנית להכנת הפשטידה אנחנו מתחילים להכין את המים הרותחים לפסטה....

פסטה ברוטב לימון
ספגטי/ פסטה פנה מאוד מתאימות למתכון הזה
2 לימונים - מיץ וגרידה
1 כף שמן זית
1 כפית אורגנו מיובש
1 בצל מכל זוג שהוא פרוס דק
2-3 שיני שום - אופציה למכורים (כמו הרומנייה שלפניכם)
5-6 פטריות פורטובלו פרוסות דק ו/או  2 זוקיני בינוניים פרסים דק
מלח, פלפל לטעם
צרור בזיליקום חתוך גס

מה עושים? טוב, זה באמת פשוט:
בזמן שהפסטה נכנסת למים הרותחים יש לנו בדיוק את הזמן מתכון הזה כשמונה דקות להכנה.
למחבת מכניסים שמן זית, בצל, שום ופטריות. מוסיפים מלח, פלפל ואורגנו . ומערבבים. לאחר כשתי דקות להוסיף גרידת לימון ואחרי עוד כדקה מיץ לימון (חברים - מ-ס-ו-נ-ן!!!).
לאחר כארבע דקות להוסיף בזיליקום ולכבות את האש.
להוסיף פסטה מסוננת אל המחבת. לערבב מעט מעל להבה (כחצי דקה) לכבות וללכת לאכול!
וזה מה שקרה



תודה חברים שלי על ההקשבה לפטפטת, תודה לך סיון חברתי היקרה על החברות, השיתוף ועל האהבה הגדולה!
ועד לפעם הבאה בתאבון חברים שלי :)
שלכם, עדי

4 תגובות:

  1. נראה יאמממ. מה את יכולה להציע לי כתחליף לזוקיני? אני לא אוהבת, בלשון המעטה.

    השבמחק
  2. בפשטידה עצמה את יכולה להמיר בפטריות, גזר מגורר גס בפומפיה, כרישה, עלי סלרי, פלפלי צהובים או כתומים ואפילו שומר פרוס דק מאוד.
    בפסטה אפשר רק עם פטריות חורש (סלסילה שלה עושה את העבודה) ואפשר להעז וללכת על תחתיות ארטישוק פרוסות דק (גם משימורים יוצא פצצה למי שאוהב):)

    השבמחק
  3. ארטישוק עם הפסטה נשמע אחלה (כל כך איטלקי!)
    וב"רוסטיקו" יש פסטה פפרדלה ברוטב תרד ולימון, גם מצויינת, אז הנה עוד תחליף ירק אפשרי.

    השבמחק
  4. רעיון טעיםםםםםםםםםםםםם!!!
    אהבתי ואני מבטיחה לנסות בהקדם :) אספר איך יצא...

    השבמחק